GUDSTJENESTE for mennesker

"Højmessen" er Folkekirkens hovedgudstjeneste søndag formiddag
- hos os kl. 10.00.

I kirken får du ved indgangen et søndagsblad med hele gudstjenestens gang, så du kan følge godt med.

Hver søndag er en frivillig 'gudstjenestegruppe' med til at få alle til at føle sig hjemme i Guds families fest. Formen finder du ud af ved at prøve den.

Højmessen består af salmer og sange, bøn, oplæsning fra Bibelen, prædiken og det kristne fællesmåltid, nadveren.

Nadveren er et lille brød og et bæger sød, rød portvin - men i kristen tro betyder det også, at vi bliver ét med Guds kærlighed gennem hans søn Jesus. Hvis du ikke tåler vin, lægger du hånden på hjertet, og præsten giver dig en velsignelse.

Når der er børn i kirken, er der også en børneprædiken. Børnene sidder på puder foran alteret og får en historie fra Bibelen. Bagefter kan de hygge sig i Børnehjørnet i kirken sammen med en medbragt voksen.

Nogle søndage er der også dåb.Ved dåben bliver man medlem af Den danske Folkekirke. Det betyder, at den døbte får Gud som far, Jesus som bror og frelser og Helligånden som ven og ledsager. Den døbte bliver medlem af Guds familie – kirken, et verdensomspændende fællesskab. Den døbte får løfte om syndernes forladelse og det evige liv.

Hvis du vil vide hvordan dåben foregår, kan du læse mere på www.folkekirken.dk.
Hvis du selv vil døbes eller have dit barn døbt, kan du kontakte sognepræsten.

I Haraldskirken findes der også mange andre typer af Gudstjenester. Klik omkring i menuen til venstre for at se mere.