Udgivet af Morten Miland Samuelsen, ons d. 15. apr 2020, kl. 15:12

Hverdagene bliver også hellige

Glædelig påske! Det kan du blive ved med at sige i syv uger, lige til det bliver pinse. Påsketiden er også forårstiden. Du kan mærke livskraft omkring dig.

Jesus stod nemlig op af graven på en hverdag. Han døde jo i et jødisk land, hvor helligdagen (sabbat) er lørdag. Det var derfor, hans gode veninder måtte vente til søndag morgen, før de kunne komme på kirkegården. Og så var Jesus bare gået! Det er lidt snyd at skulle besøge sin bedste ven, og så sidder der bare en engel og siger: ”Jamen, han er da gået! Det sagde han jo, han ville.”

Jesus blev liggende i graven hele hviledagen, og SÅ vækkede Far ham: ”Nu begynder arbejdsdagen!” Jesus’ arbejde i de syv uger fra påske til pinse er at sætte håb i sine venner.

Dine hverdage er også hellige. Du kan sætte håb i dine venner, hvis du har overskud. Du kan tage imod håb fra andre, hvis du mangler det. De folk du ringer til, får en hilsen fra Gud gennem et af hans børn. De børn du passer i skolen eller børnehuset, bliver passet på som Gud selv vil passe på sine børn. De syge, du har omsorg for, møder Guds helbredende kræfter.

Jesus sagde til dem: »Min far arbejder altid, og det gør jeg også.«  Johannes-evangeliet kapitel 5 vers 17 – Bibelen 2020

Kategorier Præstens Hjørne